Teknoloji şirketi Alphabet'in hisseleri, Cuma günü Wall Street işlemlerinde yüzde 10 artış gördü ve böylece şirketin piyasa sermayesi değeri 2 trilyon dolara ulaştı. Alphabet bu seviyeyi 2021 yılında gün içi işlemlerde görmüştü ancak Cuma günü bu değer üzerinde ilk defa kapanış yaptı.

Alphabet'in hisseleri, Perşembe günü analist beklentilerini aşan sonuçlar açıklamasının ardından yükseldi. Microsoft da Perşembe günü güçlü sonuçlar bildirdi ve yatırımcılar, şirketi Cuma günü piyasa kapanışında 3 trilyon dolarlık değere taşıdı. Microsoft bu yıl bu seviyeyi daha önce de aşmıştı.

Kripto para düzenlemesi bu hafta Meclis'e sunulacak Kripto para düzenlemesi bu hafta Meclis'e sunulacak

YAPAY ZEKA VE GOOGLE KAZANDIRDI

Alphabet'in çeyrek sonuçları, Google ve YouTube şirketlerinden beklenenden daha iyi sonuçlar içeriyordu, ayrıca yapay zeka modellerinin eğitimi ve işletilmesi ile güçlenen bulut işletmesinden de güçlü rakamlar geldi. Şirket, ayrıca ilk defa temettü açıkladı.

Yatırım platformu AJ Bell'in yatırım direktörü Russ Mould, Alphabet'in temettü ödeyen teknoloji şirketleri arasına katılmasını "zamanın bir işareti" olarak nitelendirdi.

"Son on yılda büyük teknoloji firmaları olağanüstü büyüme gösterdi ve çoğu hala yüksek derecede yenilikçi olmaya devam ederken, nakit akışları o kadar güçlü ki, işletmeye yeniden yatırım yapıldıktan sonra hissedarlara ödeme yapacak tonlarca para kaldı" diye ekledi.

Alphabet, 2 trilyon doların üzerinde değerlemeye sahip ABD'de listelenmiş şirketler arasına katıldı. Bu arada, Microsoft 3 trilyon doların üzerinde, Apple 2,6 trilyon dolar ve yapay zeka ürünleri için önde gelen çip tedarikçisi Nvidia tam olarak 2 trilyon dolar üzerinde. Apple da geçen yıl 3 trilyon dolarlık değeri geçmişti.