Gündem

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, KKTC Başbakanı Hüseyi̇n Özgürgün ile Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Demokratik Türk Partisi Başkanı Mahir Yağcılar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

3- "Şeyhü'l-Müverrihin" Prof. Dr. Halil İnalcık son yolculuğuna uğurlanıyor.

- 100 yaşında hayatını kaybeden, "Şeyhü'l-Müverrihin (Tarihçilerin Şeyhi)" olarak adlandırılan Prof. Dr. Halil İnalcık için Ankara Üniversitesi DTCF'de ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde tören yapılacak.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla Doğramacızade Ali Paşa Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından İnalcık'ın naaşı İstanbul'a götürülecek.

4- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

5- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin kanun teklifinin görüşmelerini sürdürecek.

6- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

7- UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Fransa'nın Monaco takımıyla Ülker Stadı'nda karşılaşacak.

8- Medipol Başakşehir ile Hırvatistan'ın Rijeka takımları arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı öncesi Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Rijeka Teknik Direktörü Matjaz Kek, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

9- Osmanlıspor ile Estonya'nın Nomme Kalju ekipleri arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı öncesi Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ve Nomme Kalju Teknik Direktörü Sergei Frantsev, Osmanlı Stadı'nda basın toplantısına katılacak.