Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tedbirler kapsamında Türkiye, Ramazan Bayramı’nı evde geçirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı üzere 23, 24, 25, 26 Mayıs tarihleri arasında 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

23 Mayıs Cumartesi günü başlayacak yasak öncesi birçok vatandaş hangi işletmelerin açık olacağını merak ediyor. İşte 4 günlük sokağa çıkma yasağında açık olacak dükkan ve işletmeler?

ARİFE GÜNÜ AÇIK OLACAK İŞLETMELER

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre, market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler bayram arifesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için araç kullanmadan ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip alışveriş yapabilecek. Bu iş yerleri çalışma saatleri arasında evlere servis yapabilecek.

BAYRAM BOYUNCA AÇIK VE KAPALI OLACAK İŞLETMELER

Bayran boyunca, yani 24, 25 ve 26 Mayıs tarihlerinde ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler tamamen kapalı olacak.

Fırın, pastane ve tatlıcılar ise aife gününün yanı sıra 24, 25 ve 26 Mayıs’ta hizmet verebilecek. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılacak.

Bayramda sadece sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı iş yerleri de açık olacak.