İçişleri Bakanlığı’ndan 65 yaşın üstündekilere bugünden itibaren başlayan seyahat izniyle ilgili açıklama geldi.

Bakanlık, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için bugün saat 09.00’dan itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verilmeye başlandığını açıkladı.

30 BİNE YAKIN BAŞVURUYA ONAY

Açıklamada başvuru için e-devlet, İçişleri Bakanlığı, e-başvuru sistemi ve ALO 199 Vefa Destek Hattı sisteminin uygun hale getirildiğini belirtti.

Ayrıca Bakanlık, izin belgesi kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşların bilgileri POLNET üzerinden otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilmesi gerektiğini, bu sayede kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılabilmesine olanak sağlanacağına dikkat çekti.

Bakanlık, başvuru e-devlet, İçişleri Bakanlığı, e-başvuru sistemi ve ALO 199 Vefa Destek Hattı üzerinden son 2.5 saatte toplam onaylanan 65 yaş üzeri başvurusu 29 bin 527 olduğunu, Refakatçileri dâhil toplam kişi sayısının 62 bin 949 kişi olarak kaydedildiğini belirtti.

24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bu başvurulardan e-devlet, İçişleri Bakanlığı, e-başvuru sistemi üzerinden onaylanan 65 yaş üzeri başvuru sayısı 12 bin 327, refakatçileri dâhil bu sistem üzerinden onaylanan toplam kişi sayısı 25 bin 247’dir.

ALO 199 Vefa Destek Sistemi üzerinden onaylanan 65 yaş üzeri başvurusu 17 bin 200, refakatçileri dâhil toplam kişi sayısı 37 bin 702’dir.

E-devlet, İçişleri Bakanlığı, e-başvuru sistemi ve ALO 199 Vefa Destek Hattı seyahat izin belgeleri ile ilgili 24.00 saat kesintisiz bir şekilde hizmet vermektedir. 65 ve yaş ve üzeri büyüklerimizin evlerinden, gerek e- devlet şifresi olanların e-devlet, İçişleri Bakanlığı, e-başvuru sistemi üzerinden gerekse e-devlet şifresi olmayanların ise ALO 199 Vefa Destek Hattı sistemi üzerinden kolay bir şekilde seyahat izin belgesi başvurusu yapabilmelerine imkan sağlanmıştır.”