Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında karşılaşacağı Portekiz ekibi Benfica ile 7 yıl aradan sonra tekrar kozlarını paylaşacak.

Benfica ile ilk kez 2008-2009 sezonu UEFA Kupası gruplarında eşleşen sarı-kırmızılı ekip, o dönem tek maç üzerinden yapılan karşılaşmayı deplasmanda 2-0 kazanmayı başarmıştı. 

Bir Portekiz ekibiyle ilk müsabakası olma özelliği taşıyan B Grubu ikinci hafta maçında, Estadio da Luz'da (Işık Stadı) 6 Kasım 2008'de rakibine konuk olan "Cim Bom", Emre Aşık ve Ümit Karan'ın golleriyle sonuca gitmişti.

İki takımın son karşılaşmasında forma giyen isimlerden, Galatasaray'da 2, Benfica'da ise 1 oyuncu bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda, 7 yıl önce Benfica'ya karşı sahaya çıkan oyunculardan Sabri Sarıoğlu ve Hakan Balta hala kadroda yer alırken, Benfica'da o dönemden kalan tek oyuncu olarak Luisao dikkati çekiyor.

Portekiz ekipleriyle 4. Asyabahis kez 

Avrupa kupalarında bir Portekiz ekibiyle ilk maçını Benfica'ya karşı oynayan "Cim Bom", yine bu takıma karşı Portekiz temsilcileri önündeki 4. müsabakasına çıkacak.

Bugüne kadar Portekiz ekipleriyle 3 maç yapan sarı-kırmızılılar, 2 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.

Galatasaray'ın, Benfica'nın ardından bir Portekiz temsilcisiyle ikinci eşleşmesi, UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonu gruplarında Braga ile oldu.

İstanbul'da 2-0 yenilerek sürpriz bir sonuç alan sarı-kırmızılı ekip, H Grubu'ndaki son maçında Braga'yı deplasmanda 2-1 mağlup edip adını ikinci tura yazdırmayı başarmıştı.

Eski takım arkadaşları bu kez rakip

Galatasaray ve Benfica'da daha önce aynı takımlarda forma giymiş oyuncular da dikkati çekiyor.

Sarı-kırmızılı ekibin tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, Benfica'nın 32 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu Eliseu ile 2009-10 sezonunda İtalyan ekibi Lazio'da birlikte forma giydi.

Galatasaray'ın bir diğer yıldız ismi Wesley Sneijder, Benfica kalecisi Julio Cesar'la 2009-2012 yılları arasında İtalya temsilcisi Inter'in kadrosunda yer aldı.

Galatasaraylı Lionel Carole bir dönem Portekiz ekibinin başarısı için mücadele etmişti.