Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Avrupa Birliği'nden başta yeni müzakere başlıklarının açılması olmak üzere gerekli adımların atılmasını bekliyoruz" dedi. 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu'nun Çankaya Köşkü'ndeki Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile yaklaşık 50 dakika süren görüşmede 1 Kasım seçim sonuçları, Türkiye'nin AB katılım süreci, Suriye kaynaklı mülteci sorunu, vize serbestisi ile geri kabul anlaşmasının uygulanması, AB'nin yayınladığı ilerleme raporu ve Kıbrıs'taki müzakere süreci başlıkları ele alındı. 

Başbakan Davutoğlu, seçimlerin ardından ilk kabul ettiği heyetin Timmermans başkanlığındaki AB heyeti olduğunu belirterek, Türk halkının 1 Kasım seçiminde yüzde 85'lik katılım oranı ile demokrasiye olan inancını da ortaya koyduğunu bildirdi. 

Avrupa Birliğine tam üyeliğin, yeni hükümetin en önemli önceliklerinden olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Bu yönde Avrupa Birliğinden başta yeni müzakere başlıklarının açılması olmak üzere gerekli adımların atılmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

Mobilbahis sans-serif;">Davutoğlu, her iki taraf açısından yararı bulunan enerji, parasal politikalar, adalet ve içişleri gibi birçok başlığın açılmamış olmasını anlamanın mümkün olmadığını belirterek, Türkiye olarak katılım sürecinde ilerleme sağlamak için her türlü gayreti sarfetmeye hazır olduklarına işaret etti.

"Bu fırsatı kaçırmamalıyız"

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans da seçim sonuçları dolayısıyla Başbakan Davutoğlu'nu tebrik ederek, 7 Haziran'dan sonra yaşanan dönüşüme dikkati çekti. 

Avrupa Birliğinde Türkiye ile ilişkileri daha ileriye götürmek için ortak bir anlayış bulunduğuna değinen Timmermans, bu fırsatın kaçırılmamasını istedi.

Vize serbestisi ve geri kabul düzenlemeleri konusundaki müzakerelerde ilerleme sağlandığını aktaran Timmermans, geri kabul anlaşmasıyla vize serbestisinin birbirinden ayrılmaz süreçler olduğunu kaydetti.