Orta Doğu’nun kan emicisi rolünde, yarım yüzyıldır Müslüman kanı döken İsrail terör örgütü YPG/PKK’ya yardım eli uzatmaya hazırlanıyor. İsrailli yedek subaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütün hain planları yıkarcasına bombaladığı terör örgütünün yanında yer almak istediklerini açıkladı.

Terör örgütü YPG/PKK’ya yardım etmek için Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Aviv Koçavi’ye hitaben yayınlanan açık mektupta örgüte lojistik ve istihbarat desteği sağlama çağrısında bulunuldu.

The Jarusalem Post’tan Anna Ahronheim’ın haberine göre Yair Fink tarafından başlatılan bir kampanya ile online imzalanabilen bir açık mektup yayınlandı. Mektup, Başbakan ve Savunma Bakanı Benjamin Netanyahu ile İsrail Genelkurmay Başkanı Lt. Aviv Kochavi’ye hitap ediyor. İsrail yedek subayları, mektupta, terör örgütü PYD/YPG/PKK’ya destek verme çağrısında bulundu.

YPG'ye destek kampanyası

Mektupta “İsrailliler ve Yahudiler olarak, müttefikleri tarafından terkedilmiş ve savunmasız bırakılan başka bir ulus gördüğümüzde beklememeliyiz” ifadeleri yer alıyor.

Mektupta ayrıca terör örgütüne yiyecek, giyecek, ilaç, istihbarat ve askeri yardım sağlama çağrısı yapıldı. Mektup, Netanyahu’nun Barış Pınarı Harekatı’na karşı çıktığını belirttiği açıklamasından birkaç saat önce Facebook’ta yayınlandı.