Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar,  bölgedeki kaynaklardan edindiği bilgilere göre dün Türk topçusunun yaptığı nokta atışı neticesinde 40 DAEŞ'li teröristin öldüğü, 14 teröristin yaralandığı ve yaralı 14 teröristin Meskene'ye kaçırıldığını kaydetti.


"DAEŞ İÇİNDE ORTALIK KARIŞTI" 
5 Ocak 2017 tarihinde El Bab'ta bir minibüs içinde imha edilen 8 DAEŞ'liden birinin "sözde" Halife Bağdadi'nin en yakın adamlarından DAEŞ'in İstihbarat sorumlusu Ebu Muhammed el Adnani olduğu yönündeki bilgiye dikkat çeken Ağar, bu olayın hemen ardından DAEŞ içinde ortalığın karıştığını vurguladı.

'TERÖR ÖRGÜTÜ BOMBA YÜKLÜ KÖPEKLE SALDIRDI'

İki gün önce DAEŞ'in El Bab'ta bomba yüklü bir köpekle saldırıda bulunduğunu belirten Ağar, bir El Bab'lının hayatını kaybettiğini ve ÖSO'ya mensup bir kişinin yaralandığını ifade etti.

Dün ve bu gece yapılan operasyonlarla El Bab'ın hem doğu hem de batısından Bab-Halep yolunun güneyine geçildiğini vurgulayan Ağar, DAEŞ'in attığı cornet tipi güdümlü bir tanksavar roketinin pick-up'ı vurması neticesinde 7 ÖSO savaşçısının hayatını kaybettiği, 20 civarında yaralının olduğunu bildirdi.