Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

İnfaz düzenlemesinin TBMM'de kanunlaşarak yürürlüğe gireceğini, düzenlemeyle ilgili AK Parti ve MHP'nin ortak çalışmalar yaptığını dile getiren Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da iradesi çerçevesinde teklifin Meclis'e gönderileceğini bildirdi. Keyifli bir an yaşamak ve beraberinde bahis oynayarak kazanmak isteyenler için sayfası kolay erişim ile sizlerle.

Bakan Gül, "Bizim de gözümüz kulağımız Meclis'te. Çok gecikmeden Meclis gündemine gelecek. Meclis'te bunun kanunlaşmasını bekliyoruz. Meclis kendi gündemiyle bunu belirlemiş olacak." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin teklifle ilgili diğer partilerle de görüşmeler yaptığını anımsatan Gül, düzenlemenin kapsamının teklif Meclis'e sunulduğunda görülebileceğini söyledi.

Gül, infaz düzenlemesinin kaç kişiyi kapsayacağına, kaç kişinin tahliye olacağına ilişkin soruya, "Süreçte çok şey söylendi, doğrusunu Meclis'te kanun teklifi verildiğinde, yasalaştığında göreceğiz." yanıtını verdi.

Türkiye'de yaklaşık 300 bin tutuklu ve hükümlü bulunduğunu anlatan Gül, tutuklu ve hükümlülerin devlete emanet edilmiş kişiler olduğunu vurguladı.