Yüreğir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Meclisi kasım ayı olağan toplantısında, 15 Temmuz darbe girişimi ve terörle mücadele sırasında şehit düşen güvenlik güçlerinin isimlerinin parklarda yaşatılması kararı alındı.

BELEDİYE'DEN İLK ADIM GELDİ

Darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Ahmet Oruç'un adı Selahattin Eyyubi Mahallesi'ndeki çocuk parkına verildi. Ahmet Oruç'un aynı olayda şehit olan ikiz kardeşi Mehmet Oruç'un isminin de başka bir çocuk parkında yaşatılması kararlaştırıldı.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Ebubekir Durmuş, Dağlıoğlu Polis Merkezinin ekip otosuna yapılan silahlı saldırıda şehit olan Bircan İlhanlı ve Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek geçidinde şehit düşen Uzman Onbaşı Muhammet Oruç'un adlarının da çocuk parklarına verilmesi kararı alındı.

Nusaybin'de şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in ismi, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde yeni yapılan çocuk parkında yaşatılacak. Şehit astsubay Kenan Yıldız'ın ismi ise ailenin isteği üzerine Abdioğlu Cumhuriyet Mahallesi'ndeki çocuk parkına verildi. 

AMAÇ AZİZ HATIRAYI YAŞATMAK

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, vatanı, milleti ve toprağı için şehit olanların adı ile aziz hatırasını yaşatmak istediklerini kaydetti.