Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihteki yayınlarla terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla gazeteci Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur ve yazar Ahmet Aziz Nesin'in yargılandığı davada, sanık Nesin hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Şebnem Korur ve Erol Önderoğlu ile tarafların avukatları katıldı. Sanık Nesin ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada söz alan sanık Korur'un avukatı Senem Doğanoğlu, uzman görüş niteliğinde sayılabilecek Türkçe ve İngilizce olarak bir çeviri sunduklarını ve daha sonra bu doğrultuda taleplerinin olacağını söyledi. Diğer avukatlar da eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Ömer Karakaya da eksik hususların giderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, çağrıya rağmen duruşmaya gelmeyen ve savunması alınmayan sanık Ahmet Aziz Nesin hakkında, ifadesinin alınması amacıyla yakalama kararı çıkarılması ve sanığın savunmasının alınmasının ardından serbest bırakılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.