Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Kadın Kolları ve Toplumsal Hafıza Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Şubattan Sonra" adlı program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Kaya, 28 Şubat'ın yıl dönümünde gezdiği sergide duygu dolu anlar yaşadığını belirterek, Türkiye'de vesayet odaklarının ekonomik, siyasal hiçbir suçu olmayan kızları okullarından attığını söyledi.

Öğrencilerin mağdur olduğunu anımsatan Kaya, "Ablam da 28 Şubat'ta okulundan atılan, İstanbul Üniversitesi'nde birinci olmasına rağmen derse alınmayan kızlardan biriydi. Çok duygulu anlar yaşadım bugün. Bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat'a millet ömür vermedi. Bin yıl sürmedi. Milletin iktidarı bin yıl sürecek. Bu ülkede milli iradenin dışında hiçbir güç yoktur." diye konuştu.

Kaya, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna da değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"AK Parti kurulduğu günden beri milletimize güvendik ve milletimizle yol aldık. Bu millet, 15 Temmuz'da da iradesinin arkasında olduğunu gösterdi. 28 Şubat'ın 20. yıl dönümünün hemen arkasından yapılacak referandumda millet, bütün vesayet odaklarına sonsuza dek imkan tanımayacak. Yeni ve güçlü Türkiye'nin devamı için bu anayasa değişikliği teklifine de güçlü bir şekilde 'evet' diyeceğine inanıyorum. 28 Şubat'ların, 15 Temmuz'ların bir daha yaşanmaması için güçlü bir şekilde anayasa değişikliğine 'evet' diyeceğiz."