Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansının (AA) Makedonca haber yayınına başlanması ve yeni yayın merkezinin açılışı dolayısıyla yarın düzenlenecek törene katılmak için AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile Üsküp'e geldi.

Özel uçak ile gelen Akdoğan'ı, Büyük İskender Havalimanı'nda, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ve beraberindekiler karşıladı.

Akdoğan, Makedonya Başbakanlığına geçerek, Başbakan Nikola Gruevski ile görüşecek.

Daha sonra Üsküp Türk Çarşısını ziyaret edecek olan Akdoğan, AA tarafından onuruna verilen yemeğe katılacak.

Makedonca, AA'nın 10'uncu yayın dili olacak

Haberlerini 9 dilde dünya kamuoyuna ulaştıran Anadolu Ajansı, yarın açılacak Üsküp ofisi ile Makedonca haber yayını da gerçekleştirecek. Makedonca, AA'nın 10'uncu yayın dili olurken, Üsküp ofisi, Makedonca ve Arnavutça yayın merkezi olarak çalışacak.

Sultanbet border-box; margin: 0px 0px 15px; font-stretch: normal; font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">Makedonca haber yayınına başlanması ve yeni yayın merkezinin açılışı nedeniyle yarın Üsküp'te düzenlenecek törene, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kazancı, TRT Genel Müdürü Göka, AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban Kızıldağ, AA Yönetim Kurulu Üyesi Ali Türker Pirtini, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile Haber Merkezi Yayın Yönetmeni Selçuk Aval, Ekonomi-Finans Haberleri Yayın Yönetmeni Fırat Gazel, Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk, Avrupa ve Amerika Bölge Direktörü Ural Yeşil ile Türk ve Makedon bürokratlar ile bazı gazeteciler de katılacak. 

Anadolu Ajansı'nın Makedonca yayınları "http://www.aa.com.tr/mk" adresinden takip edilebilecek.

Dünyanın en etkili haber ajanslarından biri olma yolunda kararlılıkla ilerleyen AA, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe, Fransızca, Arnavutça ve Farsça yayın yapıyor.