Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına, savunma yapması planlanan sanık avukatlarının katılmaması sebebiyle ara verildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, yakınları, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, planlama gereği savunma yapması beklenen sanık avukatlarının hazır olmadığından Mahkeme Başkanı Selfet Giray, avukatları gelmeyen sanıkların dosyadan tefrik edeceklerini bildirdi.

İki gündür duruşmaya gelmeyen avukatlara tepki gösteren Giray, "Avukatları gelmeyen sanıkları bu dosyadan tefrik edeceğiz. Duruşmaya katılmayacaklar, bu davanın sonucunu bekleyecekler. Bu kişiler ayrı bir zamanda diğer dosyada yargılanacaklar. O dosyada savunma için ne kadar süre isterlerse vereceğiz." diye konuştu.

Başkan Giray, davayı engellemeye yönelik hareketlere müsaade etmeyeceklerini ve bir sonraki celsede savunma vermeyen sanıkların dosyalarının tefrik edilmesini karara bağlayacaklarını belirterek, duruşmayı yarına erteledi.