Kovid-19 önlemleri nedeniyle uzun süredir kapalı olan restoran ve kafeler ‘al götür’ paket servisiyle hizmet vemekteydi. Sadece paket servis satışıyla kendilerini idame ettirmekte zorlanan yemek sektörü çalışanlarına müjdeli haber kontrollü normalleşme dönemiyle geldi. Yasakların illerin risk oranına göre kalkmasıyla birlikte müşteri kabul etmeye başlayan mekanlara akın eden insanlar hazır yemeğin tadını çıkardı.

Şanlıurfa’nın meşhur lezzetlerinden biri olan ciğer kebabı sabah saatlerinden itibaren talep edilmeye başlandı. Şanlıurfalı ciğerci Mustafa Taşkıran, insanların sabah kahvaltısından ciğer sipariş ettiklerini belirterek kalkan yasaklarla birlikte işlerinin yoğunlaştığını da söyledi. Ciğeri özleyen Şanlıurfalıların lokantanın yüzde elli kapasitesini doldurduğunu da vurguladı.

Koronavirüs nedeniyle ciğere büyük bir özlem duyan müşterilerden Mahsum Gülhan, yasaklar kalkar kalkmaz ilk işinin ciğer yemek olduğunu belirterek bu ciğerden yemeyenin hasta olduğunu ve masada oturarak yemek yemenin ayrı bir zevk olduğunu da söyledi.

Yasaklar kalkar kalkmaz soluğu ciğercide alan bir diğer müşteri Serdal Güven ise herkesin kurallara dikkat etmesi gerektiğine dikkati çekti.

YÜZLERİNİ BÜRYAN GÜLDÜRDÜ

Normalleşme sürecinde Siirtlileri sevindiren şey ise Büryan oldu. Risk kategorisinde mavi renge sahip olan Siirt’te hem esnafın hem de vatandaşın yüzü büryanla güldü. Büryancı Murat Kayaalp yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyleyerek "Allah'a şükür, bugün itibarıyla iş yerimizde müşteri ağırlamaya başladık. Daha önce sadece paket servisi yapıyorduk. Bugün müşterilerimiz buraya gelerek iş yerimizde büryan yemenin keyfini yaşadılar. Temennimiz, bu salgının bir an önce bitmesidir.” dedi.