Ankara’nın Polatlı ve Haymana ilçelerinde etkili olan kum fırtınası hayatı felç etti. Bir anda gökyüzünü kaplayan toz bulutu nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Kum fırtınası Ankara merkezde de etkili oldu.

Ankara Valisi Vasip Şahin, “Polatlı ve civarındaki ilçelerimizde meydana gelen şiddetli rüzgar olayı üzerine ekiplerimizce yapılan ilk tespitlere göre havada uçuşan cisimlerden kaynaklı 6 vatandaşımız hafif yaralanmış olup şimdilik başkaca bir can ya da mal kaybına ilişkin tespit bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı.

“BİR ANDA GECEYİ YAŞADIK”

Toz bulutu sebebiyle zifiri karanlıkta kalan Polatlı’nın bazı yerlerinde elektrik ve telefon hatlarının kesildiği öğrenildi.

Öte yandan, ev ve araçların toz içinde kaldığı, sert rüzgarların estiği görüldü. Olay nedeniyle çok korktuklarını belirten vatandaşlar, “Bir anda geceyi yaşadık” ifadesini kullandı.

SARI ALARM VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gün içerisinde yaşanan kum fırtınası sonrasında kent geneli için sarı uyarı verdi.

Duyuruda, muhtemel su baskını, sel, yıldırım ve kuvvetli rüzgara karşı Ankaralıların dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

4 YARALI VAR 

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “4 yaralımız var ayakta tedavi edildi. Tarım işçilerinin çadırlarının hasar gördüğünü biliyoruz. Bir anda hava karardı. İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz” dedi.