A

ntalya'da gözleri görmediği için iki kez trafik kazası geçiren 88 yaşındaki Hasan Başdaş'ın çöp toplayarak 2 torununa, eşine ve cezaevindeki oğluna baktığına dair çıkan haberlere Antalya Valiliği açıklık getirdi.

Yeni Şafak'ın Twitter'da paylaştığı haberin altına konuyla ilgili yorum yapan valiliğin açıklamaları şöyle:

  • - Habere konu olan vatandaşımız, devletimizin gözetiminde, ilgili kurumlarımızın denetiminde, bilinen ve 10 yıldır gerekli yardım ve destek verilen bir vatandaşımızdır.
  • - Bugüne kadar Muratpaşa SYDV tarafından 30.203 TL, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SGYM tarafından 28.823 TL engelli aylık yardımı ve 73.591 TL SED yardımı olmak üzere toplam 132.617 TL yardım yapılmış olup, sosyal açıdan takip ettiğimiz bir vatandaşımızdır.
  • - Vatandaşımız;
  • 1-2022 Sayılı Kanun kapsamında 790,14 TL Engelli Aylığı
  • 2-1. Toruna SED programından 930,50 TL
  • 3-2. Toruna SED programından 930,50 TL
  • 4-1. Toruna aylık (ŞEY) 35 TL
  • 5-2. Toruna aylık (ŞEY) 40 TL
  • olmak üzere toplam 2726 TL düzenli olarak yardım almaktadır.

Antalya Valiliği'nin Yeni Şafak'a verdi cevap.

Yeni Şafak@yenisafak

 · 

Antalya'da iki gözü görmeyen 88 yaşındaki Hasan Başdaş, çöp toplayarak 2 torununa, eşine ve cezaevindeki oğluna bakıyor. https://www.yenisafak.com/foto-galeri/hayat/gormeyen-gozlerle-15-saatlik-mesai-2033218 …

Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle

T.C.Antalya Valiliği@AntalyaValilik

Habere konu olan vatandaşımız, devletimizin gözetiminde, ilgili kurumlarımızın denetiminde, bilinen ve 10 yıldır gerekli yardım ve destek verilen bir vatandaşımızdır.

41

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

15 kişi bunun hakkında konuşuyor

Görmeyen gözlerle 15 saatlik mesai

FOTOĞRAF9

Görmeyen gözlerle 15 saatlik mesai

Antalya'da iki gözü görmeyen 88 yaşındaki Hasan Başdaş, çöp toplayarak 2 torununa, eşine ve cezaevindeki oğluna bakıyor. Gözleri görmediği için iki kez trafik kazası geçiren Başdaş, çöp arabasının üzerine, '88 yaşındadır iki gözü kördür şoförlerin dikkatine' yazılı tabela astırdı. Sabahın ilk ışıklarıyla mesaisine başlayıp akşam geç saatlerde evine dönen yaşlı adam "Ne yapayım fakirim. Çocuklarıma mecbur ekmek parası getirmem lazım. Gideyim dileneyim mi? Avuç mu açayım" dedi.