Ancak, CHP’li Başkan Şükrü Genç, belediyenin borcunu ödemek yerine her ay araç kiralama şirketlerine KDV ve yakıt hariç 2 milyon 800 bin lira fatura ödüyor. KDV ve yakıt fiyatları da eklendiğinde belediyenin kasasından yaklaşık 4 milyon lira çıkıyor.

TEPKİLER ÜZERİNE ARACIN LOGOSUNU SÖKTÜ

Belediyenin kiraladığı 231 aracın günlük kira bedeli 110 bin lira olurken bu araçlardan 50 tanesi ise Başkan Genç ile yardımcılarının rahatı için tahsis edildi. Akaryakıt için belediyeye kesilen aylık fatura ise yaklaşık 700 bin lira. Belediye borç batağındayken milyonluk araç kullanan Başkan Genç, tepkiler üzerine makam otosunun logosunu sökmek zorunda kaldı.

PKK’LIYA DA TAHSİS EDİLDİ

Kiralanan bir aracın ise Kadıköy’de ikamet ettiği belirtilen PKK’ya destek verdiği için kapatılan HADEP Eski Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Günel’e tahsis edildiği ve Günel’e özel şoför de verildiği ileri sürüldü. Sarıyer Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Hüseyin Coşgun, lüks araç saltanatına isyan ederek “Arnavutköy yüzölçümü olarak 3,5 kat daha büyük ama bizim araç kiralama ve yakıt giderimiz onlardan 4 kat fazla. Sarıyer’de 4 milyonu bulan gider Arnavutköy’de 500 bin lira ile sınırlı” dedi.