İzmir merkezli 18 ildeki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonuyla yeniden gündeme gelen, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 kişi hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan ve kamuoyunda "Askeri casusluk davası" olarak bilinen davanın "bir numaralı" sanığı iş adamı Bilgin Özkaynak'ın avukatı Muzaffer Sevgi Sakarya, davanın "paralel yapı"nın bir komplosu olduğunu savundu.

Dava sürecinde, adına "paralel yapılanma" denilen bir kısım kişilerin planlı ve örgütlü olarak dijital materyaller oluşturduğu, dosyada hukuka aykırı delil Bahis Siteleri yarattığı ve delilleri yerleştirdiğinin ortaya çıktığını vurgulayan Sakarya, "Her zaman duruşmalarda mahkemeye hitaben 'Karşınızda bulunan sanıklar bir örgüt değildir. Bu delilleri oluşturanlar, yerleştirenler büyük bir örgüttür" ifadesini kullandı.

Sakarya, "Adına paralel yapılanma denen bu örgütün liderinden, yöneticilerinden, üyelerinden, her ne sebeple olsun örgüte yardım edenlerden şikayetçiyiz. Gelişmeleri büyük bir umut ve heyecanla takip ediyoruz" şeklinde konuştu.