Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Azerbaycan, üç ülke liderlerinin imzaladığı ortak açıklamanın uygulanmasının önemini defalarca ve en üst düzeyde vurguladı. Tarafımız bu yönde somut adımlar attı. Ermenistan, bir yılı aşkın süredir çeşitli bahanelerle yükümlülüklerini yerine getirmemekle birlikte bölgede barış ve güvenliğin sağlanmasına engel olmakta” ifadesine yer verildi.

İNTİKAM PEŞİNDE

Asılsız Karabağ iddiasından vazgeçmeyen ve intikam politikası peşinde olan Ermenistan’ın, iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirme yönünde atılan adımlara yanıt vermediği kaydedildi.

Erivan’a, üç liderin imzaladığı açıklamayı dikkatlice okumayı ve bu belge kapsamındaki taahhütlerini yerine getirmeyi tavsiye eden Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın, Ermenistan’ın toprak bütünlüğü için tehdit oluşturduğu yönündeki açıklamaları “Ermenistan’ın taahhütlerinden kaçtığı gerçeğini gizleme, vatandaşlarında asılsız fobiler oluşturma ve uluslararası toplumun dikkatini bu konudan uzaklaştırma çabası” olarak nitelendirdi.