Ali Can Tiryaki

Türkiye’de bir ilk olan “Engelsiz Üniversite” Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda gerçekleşti. Proje kapsamında İstanbul Medipol Üniversitesi ve Bağcılar Belediyesi’nin işbirliğiyle toplamda 40 branşta 1600 engelliye eğitim verilecek.

ENGELLİ OLMAK BAŞARIYA MANİ DEĞİL

Emine Erdoğan proje kapsamında oluşturulan atölye ve sınıfları gezerek Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'dan bilgi aldı. Engelli vatandaşlarla sohbet eden Emine Erdoğan “Sizlerle gurur duyuyorum. Şunu unutmayın dünyada büyük işlere imza atmış Bilim insanı Hawking engelli olması başarısına mani olmadı” dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Engelli kursiyerlerin yoğun sevgi gösterdikleri Erdoğan’a hediyeler verdi. Özellikle engelli kursiyerlerden Esra Özay Yıldızfile dokumadan yaptığı ve kendi elleriyle dokuduğunu Recep Tayyip Erdoğan'ın portresi Emine Erdoğan’ı duygulandırdı. Daha sonra ayaklarıyla resim yapan 15 yaşındaki Muhammed UğurBitkay'ın resim yapışını izleyen Erdoğan Bitkay'la ve annesiyle sohbet ederek “ Bitkay'ı resimlerinden ve çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Muhammed seninle tanıştığıma çok memnun oldum" diye konuştu.

ENGELLER İNSANA SINIR KOYAMAZ!

Engellerin engel olmadığını hatırlatan Erdoğan, "Dünyanın tanıdığı bilim insanı Stephen Hawking bizlere öğrettiği en önemli şey engelin hiç bir şeye mani olamamasıdır. Kendisinin yaptıklarıyla bilim alında açan Hawking bedensel engelin insana sınır koyamadığını da ispat etmiştir" diye konuştu. 

İSTANBUL’UN YILDIZI OLACAĞIZ

Engelli bireylerin sosyalleşmesi için büyük çaba harcayan Lokman Çağırıcı da “İş olanakları, sosyal yaşamları ve istihdam alanlarını genişletmek adına  ‘Engelsiz Üniversite’ projesini hayata geçiriyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Bağcılar ailesi olarak dur durak demeden modern şehirleşme adına yoğun çalışmalara devam ediyoruz. Nasipse İstanbul’un parlayan yıldızı olan bir Bağcılar’ı inşa ederek yüzümüzün akıyla çıkmak istiyoruz.”