MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın 'Türkiye Suriye'de Kürtleri hedef alıyor' iddiasına sert tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, "Balton musun Dalton musun bilmem, Kürtleri koruyacaklarmış... Türkiye bağımsız ve egemen bir devlet olarak neyi nasıl yapacağını sana ve patronlarına mı soracaktı. Bunlar terörist ve katildir... PKK/YPG'yi Kürt kökenli kardeşlerimizle ilişkilendirmek alçak bir saptırmadır. PKK/YPG başka Kürtler başkadır. Bunları birbirine karıştıran ABD sap yiyip saman üretmektedir... Konu Kürt kökenli kardeşlerimiz ise, onları Washington, Brüksel, Paris, Londra değil tarih şahittir ki Ankara sevecek ve Türk milleti ölüm pahasına kucaklayacaktır." ifadelerini kullandı.

"ABD, PKK/YPG İLE KUMPAS MI HAZIRLAMAKTADIR?"

"ABD acaba, Türkiye ile Suriye'nin sıcak çatışmaya girmesi için PKK/YPG ile kumpas mı hazırlamaktadır?." sorusunu soran Bahçeli, ABD'nin Suriye'den çekilme kararını "oyun ve stratejik oyalama" olarak değerlendirdi. Bahçeli, "Öngörü hataları ve aşırı iyimserlik, beka düzeyinde kayıp ve tehlikelere neden olabilecektir." dedi.

"MHP TERÖRLE MÜCADELEDE HÜKÜMETİN ARKASINDADIR"

Suriye'deki durumun son derece karışık olduğunu, ABD'nin Irak ve Afganistan'da çekileceği yönünde açıklamalar yaptığını anımsatan MHP lideri Bahçeli, "Ama ne çekildikleri ne de döndükleri görülmüştür. ABD'nin bir yetre gitmeye niyeti yoktur... Türkiye'nin duruşu ve başarısı, ABD'nin hesaplarını gözden geçirmesine neden olacaktır... Türkiye Fırat'ın doğusuna girmeli gereğini yapmalıdır. Başkalarının ne diyeceği ile ilgilenemeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi, terörle mücadelede hükümetin arkasındadır. Mücadelemiz haklıdır, hukukidir, meşrudur." ifadelerini kullandı.