Adana'da Valilik otoparkında bir araçta medyana gelen patlamada 2 kişi şehit olurken, 16 kişi de yaralandı. Olayla ilgili Vali Mahmut Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" diye konuştu.  

SALDIRIDA KULLANILAN ARAÇ 2 GÜN ÖNCE NOTERLE SATI

Adana'da saldırıda kullanılan aracın 2001 model ve 33 KKP 24 plakalı olduğu belirlendi.

Otomobilin 22 Kasım Salı günü H.A. tarafından M.S.Y. adına kentteki noterde satışının yapıldığı tespit edildi.

Polis ekipleri, aracı satan ve alan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.
YILDIRIM OLAYLA İLGİLİ SOYLU'DAN BİLDİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'da gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldı. 

ADANA'DA TERÖR SALDIRISI!/ FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

VALİLİK BİNASI HASAR GÖRDÜ

Valilik makam girişine yakın noktada bir araçta patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle diğer araçlar alev aldı, Valilik binası da hasar gördü.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.

2 KİŞİ ŞEHİT OLDU, 16 KİŞİ YARALANDI

Olayda kullanılan aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını anlatan Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi şehit oldu, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı." diye konuştu. 

BAKAN ÖMER ÇELİK: HEDEF VALİ BEY’Dİ

AB Bakanı Ömer Çelik, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne giderek gelişmeler hakkında Emniyet Müdürü Osman Ak’tan bilgi aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Çelik, şunları söyledi: 
"Valiliğin yanındaki bir otoparka bomba yüklü bir aracın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 2 şehidimiz var. 33 vatandaşımız yaralı. Suriye’deki kahraman Mehmetçiğe de bir saldırı yapıldı. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Adana’daki 33 yaralıdan 1 tanesi orta derecede ağırlıkta. Diğerlerinin sağlık durumları nispeten daha iyi. Terör saldırısı ile ilgili değerlendirme yaptık. Bağlantıları çözülüyor. Kısa zamanda faillere ulaşmayı bekliyoruz. Saldırı doğrudan Valiliğe yapıldı. Vali Bey’in hedef alındığı görülüyor. Çok kısa bir zaman dilimiyle kendisinin giriş saati hedef alınmış."

PATLAMA SONRASI ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ 

Otoparktaki bir araçta meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Bu arada, patlamanın meydana geldiği aracın parçalarının çevreye yayıldığı görüldü, Valilik binası, çevredeki bazı iş merkezleri ve araçlarda da hasar oluştu.

Olay nedeniyle kapatılan çevredeki yollarda ise ulaşım daha sonra kontrollü olarak açıldı.

Polis helikopterinin de havadan olay yerinden görüntü aldığı gözlendi.

OTOPARK GÖREVLİSİ İFADESİ ALINMAK ÜZERE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Öte yandan, Valilik otoparkında görevli bir kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

PATLAMAYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Başbakanlık tarafından Adana Valiliği otoparkındaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

HÜKÜMETTEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR!


'TÜRKİYE, TERÖRE TESLİM OLMAYACAK'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Adana'daki hain saldırıyı kınıyor, terörü ve destekçilerini lanetliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bölgede oynanan oyunu bozduğu için hedef haline gelen Türkiye, teröre teslim olmayacak, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" 

"BU OLAYLARIN HEPSİ 79 MİLYONU DAHA DA GÜÇLENDİRİYOR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adana Valiliği otoparkı önündeki patlamaya ilişkin, "Bu millet 79 milyonuyla özgürlüğüne demokrasisine, ülkesine sahip çıktı. Bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde çıkmaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kuklalara değil kuklacılara sesleniyorum. Bu milleti artık geleneksel metodlarla korkutacağınızı, yıldıracağınızı, yolundan alıkoyacağınızı düşünüyorsanız çok yanıldınız. Bu olayların hepsi 79 milyonu daha da güçlendiriyor, kenetlendiriyor ve motive ediyor." dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN SALDIRIYA KINAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, görüşmede saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileklerini iletti.