2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu İzleme ve Yürütme Kurulu ile Trafik Güvenliği İhtisas Grupları Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni kara yollarından başlamak üzere hız limitlerinin arttırılması konusunda çalışma yapıldığını açıkladı.

Bakan Soylu, Türkiye'de trafik kazası ve sonrası ölümlerin 2015 yılında 7 bin 530 iken, 2020'de 4 bin 866'ya gerilediğini belirtti.

Rakamlara bakıldığında 2 bin 664 kişinin hayatta kaldığının görüldüğünü ifade eden Soylu, Türkiye'de nüfusun, sürücü ve araç sayısının artmasına rağmen trafik kazaları ve ölümlerin azaldığını dile getirdi.

MAKET POLİS ARAÇLARININ ÖNEMİ

Trafik kazalarının önlenmesi konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan Bakan Soylu sözlerinde maket trafik araçlarına da değinerek, “Kamuoyunda sempatik bir algısı oluşan ve hatta bazen sosyal medya paylaşımlarına konu olan maket trafik aracı uygulamasından da olumlu sonuçlar aldık. Toplam 839 maket trafik ekip aracı, 428 adet de maket trafik polisimiz var. Bunların bulundukları yerlerin 3 kilometre yarıçapındaki alanda trafik kazalarında neredeyse yüzde 30'a yakın, ölüm oranlarında ise yüzde 23,8'lik bir azalış oldu." İfadesinde bulundu.

HAZİRAN SONUNDA TEK ACİL ÇAĞRI 112 OLUYOR

Acil çağrı merkezlerinin tek çatı altında toplanması konusunda uzun zamandır çalışma yapıldığını hatırlatan Soylu, "Bu proje nihayete ermiş durumdadır. Haziran sonu itibarıyla, bir tek ilimiz kalıyor, zannediyorum o da temmuzun ilk haftasına yetişir, tüm Türkiye'de ALO 112 ile tek çağrıya geçmiş olacağız." dedi.