Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank  AK Parti Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti. Trakya Bölgesi'nin kendileri için çok değerli ve hassas bir bölge olduğunun altını çizen Varank, burada hem doğa hem üretim dengesini bir arada tutarak, çevreye asla zarar vermeyecek sanayi yatırımlarının da oluşmasını istediklerini vurguladı.

"EDİRNE'Yİ BU CHP ZULMÜNDEN KURTARMAMIZ LAZIM"

Yıllardır Edirne'nin CHP zihniyeti ile iyi yönetilmediğini kaydeden Varank, kente bakıldığında yerel yönetime ait yatırımları göremediklerini dile getirdi.

"Allah aşkına bu şehri yıllardır hangi zihniyet yönetiyor, CHP zihniyeti yönetiyor" diyen Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emin olun merkezi hükümetin, valimizin gayretleri olmasa bu şehir yaşanmaz bir hal alır. İşte burası yıllardır CHP ile yönetilen bir şehir. Bir tane atık su arıtma tesisi yok. Yıllardır bunu yapmaya niye fırsat bulmadılar, niye buna yatırım yapmak için gayret göstermediler. Edirne'nin suları arıtılmadan Meriç Nehri'ne belediye tarafından boca ediliyor. Ben buradan sesleniyorum, CHP'nin Genel Başkanına, diyor ki 'bizim yerel yönetimlerimiz Türkiye'de örnek gösterilen yerel yönetimler'. İşte siz burada yaşıyorsunuz, burada rezillikten başka ne var? Bir derenin ıslahını yapamayan, su arıtma tesisi kuramayan belediyenin neresi örnek olacak? İşte biz gerçekten şehirlerimize sevdalıyız. Biz vatandaşlarımıza sevdalıyız. Onları, Türkiye'nin en güzel şehirlerinde yaşatmak istiyoruz, en güzel olanaklarda yaşatmak istiyoruz. Bunun yolu da tabi ki AK Parti belediyeciliğinden geçiyor. Cumhur İttifakı'nın hizmet anlayışından geçiyor. İşte bizim, nasıl bir alternatif olduğumuzu onlara göstermemiz lazım. Şehrimize hangi katkıları sunacağımızı onlara göstermemiz lazım. İnşallah bu şuurla hareket ederek, Edirne'yi bu CHP zulmünden kurtarmamız lazım."

"SAMANYOLU GALAKSİSİ DEDİĞİMİZDE MUHALEFETİN AKLINA GELEN SAMAN OLUYOR"

Türkiye'nin teknolojide adeta büyük bir başarı hikayesi yazdığını belirten Bakan Varank, özellikle savunma sanayisinde Türkiye'nin elde ettiği başarıları, tüm dünya medyasının konuştuğunu hatırlattı.

"Biz insan kaynağımıza, altyapımıza, üniversitelerimize yatırımlar yaptık. Türkiye'de üniversite sayısını nereden nereye getirdiğimiz ortada" ifadesini kullanan Varank, şunları kaydetti:

"Biz iktidara geldiğimizde bu ülkede sadece 2 tane teknopark vardı. Şu anda Türkiye'nin her tarafında 87 teknopark var. Binlerce firmamız buralarda bilim üretiyor, teknoloji üretiyor. İşte bunları bizim çok güzel anlatmamız, gelecekte yapacağımız işleri hatta gelecek hayallerimizi çok güzel bir şekilde anlatmamız lazım. Bakınız ufkumuzun geniş olması lazım. Asla dedikodulara da kulak kabartmamamız lazım. Biz, biliyorsunuz Türkiye'nin Milli Uzay Programı'nı ilan ettik. Biz programımızı ilan ettiğimizde şunun altını çizdik, dedik ki 'Dünyada uzay alanında büyük bir yarış var. Bizim, Türkiye olarak şimdiye kadar yaptıklarımızı artık bir uzay programına çevirip iddiamızı ortaya koymamız, bu alana çok daha ciddi yatırım yapmamız lazım'. Ama biz 'samanyolu galaksisi' dediğimizde muhalefetin aklına gelen tek şey saman oluyor. Bizim onlarla kaybedecek zamanımız yok."