Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortada gerçekten 128 milyar doların akıbetini anlama arayışı olmadığı için söylenen sözlerde doğru olan hiçbir şey yoktur." dedi.

Başkan Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Dışişleri Bakanımıza Yunan Dışişleri Bakanı ile yaptığı toplantıda verdiği cevaplar nedeniyle de teşekkür ediyorum. Asla baş eğmeyeceğiz. Baş verip baş eğmeyen bir millet olarak önceliğimiz istiklalimizdir. 

Şanlı 15 Temmuz kıyamını adeta cezalandırmak için başlatılan ekonomik saldırıya seyirci mi kalacaktık? Harekatlarımızın ardından maruz kaldığımız ekonomik tuzaklara seyirci mi kalacaktık. Ağustos 2018'de ABD yönetiminin başlattığı ekonomik saldırılara sessiz mi kalacaktık? CHP'nin ve onun peşine takılanların 128 milyar meselesini işte bu fotoğraf içinde okumak gerekiyor. Ne rakam doğru, ne rakama yüklenen anlam doğru, ne bu rakam üzerinden üretilen kampanya doğru. Baştan sona yanlış. Cehalet deyip geçmemek lazım. 3 çeşit cehalet vardır. Birincisi bir şeyi bilmemektir. İkincisi cehaletin karesidir. Öğretim görüdğü için konunun ne olduğunu bilir, eğitimi olmadığı için nasılını biklmez. Bunlara gafil denir. Üöçüncüsü ise cehaletin küpüdür. Öğretimden geçtiği için konunun ne olduğunu bilişr, eğitimli olduğunu için nasılını da bilir. Bilierek ve isteyerek konunun nedenini harmanlayarak, sürekli cenaryo peşinde koşmaktır.