BBP Genel Başkanı Destici, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin belediye başkan adaylarının yarından itibaren açıklanacağını bildirdi.

Partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve İl Başkanları Toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Destici, Mahalli İdareler Genel Seçimlerine yönelik yol haritalarına ilişkin bilgi verdi. 

Siyasi partiler ve seçim kanunlarının yeniden düzenlenmesini isteyen Destici, adil ve hakça bir seçim yarışının olması için yerel seçime katılacak 12 partiye seçim yardımı yapılması gerektiğini söyledi.

"YARINDAN İTİBAREN ADAYLARIMIZI DUYURMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

Destici, tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Büyükşehirlerle ilgili birtakım istisnalar olabilir ama şu ana kadar herhangi bir büyükşehirde ya da onun ilçesinde, partimizin seçime katılmama ya da aday göstermeme noktasında hiçbir beyanı olmamıştır. Bundan sonra alacağımız kararları da kamuoyuna açık ve net bir şekilde paylaşacağız. İl başkanlarımızın bize getirdiği ve adaylığı kesinleşen adaylarımızı, inşallah toplantıdan sonra, yarından itibaren duyurmaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.