Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği Umre ödüllü Siyer-i Nebi yarışmasından rahatsız olan Birgün Gazetesi, "Dinci dernek ve Bakanlık ele ele verdi!" başlığıyla  bir kez daha tarafını gözler önüne sermiş oldu.

'KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA' 


Anadolu Gençlik Derneği’nin 4.sünü düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması tüm Türkiye’de 5 bin 587 lise ve 6 bin 304 ortaokulda gerçekleştirildi.

 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) organize ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sınav için yüzbinlerce öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Uzmanı Mustafa Soykök’ün ‘İnsanlığın Saadeti İçin Hz. Muhammed(sas)’ kitabını okudu. Sınav Hakkâri’den Edirne’ye, Kilis’ten Sinop’a, Diyarbakır’dan İzmir’e kadar 81 il ve 800 ilçede gerçekleştirildi. Yüzbinlerce öğrencinin yanı sıra milyonu bulan veli de sınavın heyecanını yaşadı. ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganı ile herkesin ilgisini çeken sınav esnasında dikkat çeken anlar da yaşandı. 

 
BİRGÜN'ÜN "UMRE" RAHATSIZLIĞI
 
Siyer-i Nebi yarışmasını manşete taşıyan BirGün gazetesi, yarışmayı kazanan öğrencilere verilecek Umre ödülünden rahatsız oldu. Kazanan öğrencilerin Umre'ye gönderilmesini 'skandal' olarak yorumlayan gazete, "Dinci dernek ve Bakanlık ele ele verdi! Umre Ödüllü skandal yarışma" manşetiyle İslam düşmanlığını dışarı vurdu.