Birgün Gazetesi bugün yayımlandığı “Batağa saplanan İslamcılar: Dersimizi aldık!” başlıklı haberinde Suriye’nin Halep kentinde Esed ve İran destekli Şii grupların katliamına uğrayan halka yönelik Türkiye ve Rusya’nın arabuluculuğu ile BM’nin acil ‘tahliye’ çağrısıyla başlayan kurtarma operasyonuna “Halep’ten cihatçıların temizlenmesi” ifadesini kullanarak, yeni bir algı operasyonu oluşturmak için kolları sıvadı.

Hatırlanacağı üzere hem DAEŞ hem de Esad’ın zülmünden kaçan binlerce insan Türkiye sınırına akın etmiş, birçokları Avrupa hayaliyle çıktıları yolda Ege Denizi’nde ölmüştü.

Türkiye’nin Suriye’deki krizin başından itibaren Esed rejimine karşı tutumunu aynen devam ettiriken, Birgün, Moskova’da İran, Türkiye ve Rusya’nın Dışişleri Bakanları’nın gerçekleştirdiği toplantı sonrası Suriye politikasında değişikliğe gittiğini ifade ederek, hükümetin, rejime ılımlı yaklaştığını iddiasıyla yeni bir karalama kampanyası oluşturma girişimleri içine girdi.  

İşte Birgün'ün o iddiası: 

"Halep’ten cihatçıların temizlenmesi ve sonrasında gelen büyükelçi suikastının ardından Rusya ile Suriye konusunda masaya oturmak zorunda kalan AKP hükümeti “Moskova deklarasyonu” ile adeta savaşın başladığı noktaya geri döndü. Suriye’deki rejimi devirmek adına yıllardır her türlü yola başvuran, radikal İslamcı cihatçıları destekleyen yeni Osmanlıcılar bir anda “Suriye’nin çok dinli, çok etnik gruplu, mezhepçi olmayan, demokratik ve seküler karakterini tanıyacaklarını” kabul etmeye başladılar"