Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 19 Aralık 2016'da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 28 kişinin yargılandığı davada, öğle arasına kadar suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş ile aynı polis meslek yüksekokulunda eğitim gören ve "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ile suçlanan üç sanığın savunması alındı. Sanıklardan Kadir Şamlı, yüksekokuldaki eğitimleri sırasında, davanın da sanıkları arasında bulunan bazı kişilerin çağrısı üzerine gittiği FETÖ'ye ait evde, suikastçı Altıntaş'ı gördüğünü bildirdi.

FETÖ BAĞLANTISI SANIK BEYANINDA

Duruşmada savunmalara, suikastçı Altıntaş ile İzmir'deki Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören ve iddianamede FETÖ ile bağlantısı tespit edildiği belirtilen sanıklarla başlandı. Mahkeme başkanının, Altıntaş'ın FETÖ bağlantısını sorması üzerine Söylemez, okulun ilk günlerinde Mevlüt Mert Altıntaş'la tesadüfen aynı sırada oturduğunu belirterek, "Mevlüt, böyle biri değildi. Birden değişti. Namaz falan kılmaya başladı. Kaan Bülbül'ün yardımcısı gibi çalışan Sercan Başar ile arkadaşlık kurmaya başladıktan sonra değişti ve bizden uzaklaştı." dedi.

ALTINTAŞ'I FETÖ EVLERİNDE GÖRMÜŞ

Okulda Kaan Bülbül, Mevlüt Mert Altıntaş ve Sercan Başar ile aynı sınıfta olduğunu belirten Sanık Kadir Şamlı Şamlı ise 3-4 kez daha toplantılara katıldığını belirterek, toplantılarda Sercan Başar, Ufuk Gül ve Mevlüt Mert Altıntaş ile Cüneyt adlı arkadaşlarını da gördüğünü, evde Yusmak adlı bir başka kişinin de bulunduğunu anlattı. Sanıklardan Başar ile Altıntaş'ın samimi arkadaş olduklarını gözlemlediğini, ancak irtibatlarıyla ilgili ayrıntılı bilgisi olmadığını aktardı.