İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde oy çokluğuyla  Altunizade'den Çamlıca'ya kadar uzanacak 3 buçuk kilometre uzunluğunda metro hattı inşa edilmesi kararı alındı. 

CHP'LİLER RET OYU KULLANDI

İBB Meclis'inde Çamlıca'ya metro hattı inşa edilmesine ilişkin imar planı değişikliğini içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu. Rapor, CHP'li meclis üyelerinin "ret" oyuna karşılık, AK Partililerin "evet" oyu kullanması sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.

HAT 3,5 KM UZUNLUĞUNDA OLACAK

Meclis'ten geçen karara göre, Altunizade'den Çamlıca'ya kadar uzanacak 3 buçuk kilometre uzunluğunda metro hattı inşa edilecek. Yapımı devam eden Çamlıca Camisi'nin açılmasıyla hareketliliğin artacağı bölgeye rahat ulaşım için raylı sistem inşa edilecek. Altunizade Köprülü Kavşağı'ndan başlayacak hat, Küçükçamlıca Mahallesi'nden Ferah Mahallesi'ne oradan da Çamlıca Camisi'ne kadar uzanacak.

İNŞA EDİLECEK HAT DİĞER METRO HATLARIYLA ENTEGRE EDİLECEK

Metro hattı, Altunizade Köprülü Kavşağı'ndan metrobüs ve Üsküdar-Ümraniye metro hattıyla entegre olacak. Bu metro hattından Marmaray, Kadıköy-Kaynarca Metrosu ve şehir hatlarına ulaşım sağlanabilecek. Bu proje sayesinde, sabah ve akşam saatlerinde Boğaz geçişlerini kullananlar için büyük sıkıntı olan ulaşım akslarına alternatif bir güzergah oluşturulacak.