Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca “siyasal ve askeri casusluk” suçundan gözaltına alınan Gürcan, önceki gün mahkemece tutuklandı. Başsavcılığın, tutuklamaya sevk yazısında dikkat çeken tespitler yer aldı.

Yeni Şafak’tan Abdullah Saica’nın haberine göre; savcılığın tespitlerinde, Gürcan’ın savunmasında Türkiye’nin iç işlerine dair bilgi aktarımı yapmadığını ısrarla tekrarladığı ifade edildi. Fiziki takip tutanaklarının çözümlenmesi neticesinde elde edilen konuşma içeriğinin çoğunluğunun Türkiye’nin iç ve dış siyasi geleceği ile ilgili olduğunun açıkça görüldüğü bildirildi.

AÇIK KAYNAK İDDİASI DOĞRU DEĞİL

İfadesinin tamamında sürekli “açık kaynaklardan elde ettiği bilgileri analiz ederek para karşılığında raporlaştırıp sattığını” iddia eden Gürcan’ın bu iddiasının doğru olmayacağı belirtildi. Yazıda, “Çünkü hiçbir yabancı ülke, devlet görevlisinin zaten açık kaynaklarda var olan bilgilere 400 dolar ödemesi hayatın olağan akışıyla bağdaşmaz” tespiti yer aldı.

S-400’LERE DAİR BİLGİLERİ DE SATMIŞ!

Gürcan’ın Suriye, Libya ve Azerbaycan’daki askeri birliklerimiz konusunda asker sayılarımız ve askeri ekipmanlarımız hakkında milli güvenliği ilgilendiren stratejik bilgiler paylaştığı ifade edilerek, “S-400 konusunda bilgiler verdiği, bu bilgilerin devletin güvenliği iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerden olduğuna dair belgenin dosyaya eklendiği” vurgulandı.