Mevlüt Çavuşoğlu, Rus haber ajansı Sputnik’e verdiği bir demeçte, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Rusya’ya bir ziyaret planımız mevcut. Fakat bunu, Rus meslektaşlarımız ile ele alabilmemiz için vaka sayılarının buna uygun seviyeye gelmesi gerekiyor. Ziyaretimizin, Ramazan sonrasında mayısta gerçekleşmesi mümkün görünüyor.” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı bir açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte mayıs ayı içerisinde Rusya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceklerini belirtti.

KONULARDAN BİRİSİ RUS TURİSTLER

Ayrıca Çavuşoğlu sorulan bir soru üzerine, söz konusu Rusya ziyaretinde ele alınacak konulardan birisinin de Rus turistlerin Türkiye’ye dönüş ihtimali olduğunu kaydetti.

Rusya hükümeti, Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarının çok artması nedeniyle iki ülke arasındaki uçak seferlerini 15 Nisan ile 1 Haziran tarihleri arasında askıya almıştı.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamaların yanında, Türkiye’den ülkelerine dönmeden önce, koronavirüs pozitif olup olmadıklarını belgelemek adına Rus turistlere ücretsiz PCR testi sağlayabileceklerini de kaydetti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus tarafının teklifi kabul etmesi durumunda söz konusu ziyaretin Kurban Bayramı, yani 12 Mayıs’tan önce de gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi.