Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’un davetine icabetle hem resmi ziyarette bulunmak hem de Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Köşkü'nde Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Başbaşa görüşmenin ardından Türkiye ve Türkmenistan arasında ortak anlaşmalar imzalandı.

İmza töreninin ardından Erdoğan ve Berdimuhammedov ortak basın toplantısı düzenliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

Atayurdumuz Türkmenistan'a gelmekten büyük bahtiyarlık duyuyorum. Bu vesileyle Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30. yıldönümünü bir kez daha tebrik ediyorum. Kardeşlik ilişkilerimiz çerçevesinde Türkmenistan'ı ve başarıyla sürdürdüğü bağımsızlık statüsünü desteklemeye devam edeceğiz.

Görüşmemizde ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmakta kararlıyız. Bugün imzaladığımız ortak bildiri, 9 maddeden oluşuyor.

ERDOĞAN'A DEVLET NİŞANI

Bu nişanla şahsıma gösterilen teveccüh için yürekten teşekkür ediyorum. Bu nişana layık görülmem, bu ziyareti taçlandırmıştır. Kemik kardeşliğimiz bir kez daha perçinlenmiştir.