Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ilan ettiği Navtex sonrası Yunanistan’ın başını çektiği provokasyonlara yanıt vermişti.

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde “Oruç Reis’imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır öderseniz dedik ve ilk cevabı aldılar” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin perde arkasındaki gelişme ortaya çıktı.

TGC KEMAL REİS’TEN YUNAN GEMİSİNE DERS

Gelen bilgilere göre, önceki gün Oruç Reis daha önceden belirlenen bölgede çalışmalarını sürdürürken Limnos isimli Yunan fırkateyni Oruç Reis’e yakından taciz girişiminde bulundu. Bunun üzerine Oruç Reis’e koruma ve güvenlik sağlayan fırkateynlerden TCG Kemal Reis, Yunan fırkateynine doğru yöneldi.

TERSANEYE GİTMEK ZORUNDA KALDI

Kemal Reis fırkateyninin keskin menavrası karşısında Yunan gemisi kaçmak zorunda kaldı. Yunan fırkateyni kaçarken iki gemi arasında küçük çaplı bir sürtüşme yaşandı. Limnos isimli fırkateyn bölgeden uzaklaşarak, bakım için tersaneye gitti.Kemal Reis’te ise görev icra etmesini engelleyecek herhangi bir hasar olmadığı ve görevini sürdürdüğü bildirildi.

Öte yandan Yunan fırkateyninin küçük çaplı hasardan sonra dün yine bölgeye geldiği ve Fransa ile yapılan ortak tatbikata da katıldığı öne sürüldü.