Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadına yönelik şiddete karşı çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi. "Samsun'da yaşanan hadisede asla haklılık payı olamaz. Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Bugün grup başkanımızla da konuştum. Tekrar yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız." İfadelerini kullandı.

Konuşmasına kadınların haklarının ödenemeyeceğini söyleyerek başlayan Erdoğan, hayatın her alanında imzası olan kadınların faaliyetlerinde AK Parti’nin çabaları olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan, “Hayata geçirdiğimiz reformlar ve uygulamalarla yıllarca çağdaşlık, laiklik adına kızlarımızın eğitim ve iş hayatında önlerini sinsice kesenlere en güzel cevabı birlikte verdik. Birçok hanım kardeşimizin üniversitelere girmek isterken önleri kesilmedi mi? O kapılardan geri çevrilenler, söke söke söke o üniversiteleri bitirdiler” ifadeleriyle 28 Şubat darbe girişimi sonrasında kadınların yaşadığı zorlukların altını çizdi.

AK Parti Kadın Kollarının, kadın siyasetçi yetiştiren bir okul haline geldiğini söyleyen Erdoğan, yeni komisyonu şu sözlerle müjdeledi: “Meclis'teki kadın vekillerimizin büyük bölümü, kadın belediye başkanlarımızın yüzde 80'i işte bu okulda yetişmiştir.

Ülkemizde tek bir kadının dahi alçakça katledilmesine, cadde ortasında dövülmesinde... Samsun'da yaşanan hadise asla onlara haklılık payı çıkartmaz. Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Bugün grup başkanımızla da konuştum. Tekrar yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız.”

KADINI KORUYAN BİR MEDENİYET

Siyasette ve hayatın diğer alanlarında kadını dışlayanların, insanlığın fıtratına sırtını döndüklerini belirten Erdoğan, kadın cinayetleriyle ilgili Türkiye’nin hedef alınmasını da vurgulayarak sözlerine devam etti: “Medeniyet tarihimizde erkeğin sorumluluklarının onu nispeten öne çıkarmış olması kadını geri plana atan değil tam tersine kollayan bir ifadedir.

Kadını anne olmaktan, kardeş olmaktan, eş olmaktan, evlat olmaktan velhasıl insan olmaktan çıkartıp köksüz ve ruhsuz bir birey olarak karşımıza dikmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz. Türkiye ve Türk milleti ile olan hesaplaşmalarına kadınları alet edenleri mimleyecek ve her fırsatta gerçek yüzlerini ortaya çıkartacağız.”

SAĞLIKLI NESİLE İHTİYAÇ VAR

Yeni dönemdeki önceliklerimizden biri de aile müessesesini güçlendirmek olacağını aktaran Erdoğan, “Biz, madden ve manen sağlıklı fertlerden oluşan, insan olarak sorumluluklarının, kul olarak görevlerinin bilincinde, güçlü ve özgün, kişilikli, doğrunun ve yanlışın farkında nesiller yetiştirmek istiyoruz. Aile içi iletişim ne kadar güçlü olursa özlediğimiz nesilleri yetiştirme imkanımız o derece artacaktır.” İfadeleriyle ailenin önemine dikkati çekti.

Erdoğan eğitim sistemiyle ilgili yapılması gereken yeniliklerden de bahsetti: “Eğitim sistemimizin aile ile sıkı işbirliği içinde yeniden ele almamız gerekiyor. Hayatın her alanında çocuklarımıza ve gençlerimize kendi tarihimizi aşılamalıyız. Bir süredir sık sık yeni dönemde önceliklerimizin en başına eğitimi, kültürü, aileyi koyacağımızı söylememizin nedeni budur.”

"KİMİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ"

Erdoğan muhalefet partilerine olan tepkisini ise şu sözlerle dile getirdi: “Ana muhalefete soruyorum. Siz bu partinin (HDP) yanında mısınız karşısında mısınız? Bunu açıkça söyleyeceksiniz. Ankara'dan İstanbul'a dirsek dirseğe yürüyüş yapacaksın sonra da bizim onlarla alakamız yok diyeceksiniz. Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz?

Diyarbakır anneleri, birilerinin aklına tam 550 gün sonra ancak düşmüş. Diyarbakır anneleri de gereken cevabı vermiştir. Evlatlarınız terör örgütü tarafından sizden çalınmışsa bu acının tarifi hiç mümkün değildir. Diyarbakır anneleri işte bu acıyla çocuklarını, kendilerinden çalanların kapılarına dayanıp, aileleri ile birlikte 'verin evlatlarımızı' diye eyleme başlayan kadınlarımızdır. Terör örgütüyle arasına mesafe koymayı başaramayan veya bunu istemeyen parti konusunda mertçe bir tutum ortaya koyacaksınız.”