Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te "Sivil Toplum Buluşmaları" programında konuştu. Muhalefete tepkisini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Siyasi rekabetin siyasi husumete dönüştürülmesine izin veremeyiz" ifadelerini kullandı.

"TOPLUMLA BAĞIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Birileri Ankara'nın konforunda yüksek siyasetçilik oynarken, sadece sandık ufukta görününce milletin kapısını çalanlardan olmadık, biz 84 milyonun tamamının kalbine dokunmaya aynı hassasiyetimizle devam ediyoruz. Toplumumuzun her kesimiyle bağlarımızı daha çok güçlendiriyoruz.

Yalan terörü ve bilgi kirliliğini karşı vatandaşımıza izah etme fırsatı bulduk.

"VAADİ OLMAYANLAR TOPLUMU KUTUPLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR"

Bu ülkede yüzde 52 oy ile Cumhurbaşkanı seçilen ve yüzde 52'yi gayri millî kabul eden gayrimeşru zihniyetini milletimin takdirine veriyorum. Böyle bir anlayış olabilir mi? Demek ki bunlar kendilerini ifade ediyorlar, yani biz gayri millîyiz diyorlar. Girdiği bütün seçimlerden kaybederek çıkan bir zihniyetin ülkedeki yerinin ne olduğunu en iyi milletimiz bilir. 2023'e giden süreçte millete hiçbir şey vaat edemeyenler milletimizi kutuplaştırmaya çalışıyorlar.

Aynı düşünmek, aynı fikirleri paylaşmak zorunda değiliz. Ancak aynı ülkenin vatandaşları olarak birbirimizi dinlemek zorundayız. Siyasi rekabetin siyasi husumete dönüştürülmesine izin veremeyiz. Kimsenin ateşe benzin dökme hakkı yoktur. Söz konusu vatansa farklılıklarımızı bir kenara bırakarak aynı ortak yolda buluşma iradesini gösterebilmeliyiz.

" TÜRKİYE'YE ÇAĞ ATLATTIK"

Türkiye'ye çağ atlattık. İnşa ettiğimiz eserler, hayata geçirdiğimiz projeler ile tüm ülkenin çehresini değiştirdik.

Terör örgütünün yaşadığı hezimetler arttıkça ne tür alçaklar ortaya saçılacaktır. Terör örgütünün kirli emelleri olan emperyalist güçlerin katil sürüsü daha net görülecektir. Terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarıncaya dek izin vermeyeceğiz. Devletimizin bu konudaki kararlılığı tamdır. Türkiye'nin de bölgemizin de geleceğinde Kandil uzantılı siyasete yer olmadığının altını bir kez daha çizmek istiyorum.