Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin açılış töreninde konuştu. Dünyada yaşanan kriz döneminde sağlık alanında gerçekleştirilen yatırımların ne kadar önemli olduğunu dile getiren Erdoğan, kriz döneminde Türkiye’nin dünyaya kıyasla çok iyi bir konumda olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sözlerime coronavirüs salgınında kaybettiğimiz tüm hocalarımız,vatandaşlarımızla birlikte Feriha Öz hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Feriha Öz hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bu uğurda fedakarlık gösteren hiç kimseyi unutmayız. Bunun için buraya Prof. Dr. Feriha Öz, Yeşilköy’deki hastaneye Prof. Dr. Murat Dilmener ismini verdik. Bir diğerini de Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, onun adını da Okmeydanı’ndaki hastaneye verdik.

KRİZ DÖNEMİNDE TÜRKİYE FARKINI ORTAYA KOYDU

Sağlık çalışanlarımızın her birine şükranlarımızı sunuyorum. Bu hastanenin ülkemize kazandırılmasına emeği geçen Sağlık Bakanımızı ve ekibini, yüklenici firma Rönesans kurumunu, işçisine herkesi tebrik ediyorum. Malum gerek Murat Dilmener, gerek Feriha Öz, her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi. Bunlardan bir tanesinin tamamen bedeli kendilerine ait. Bir tanesinden herhangi bir bedel istemiyorlar. Bir tanesinin bedelini kendilerine ödeyeceğiz. Onun için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.