Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanyeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis’e geldi.

Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Onur Kıtası’nı selamlayan Erdoğan, daha sonra Genel Kurul Salonu’na geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Genel Kurul’da 27. Dönem 4. Yasama Yılı açılış konuşmasını gerçekleştiriyor:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“BU MÜCADELE KIYAMETE KADAR SÜRECEK”

“TBMM’nin 27. Dönem 4 yasama yılının ülkemize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Meclisimizin ilk başkanı ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ile ülkemizin gelişip kalkınmasında emekleri olan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Bu mücadelenin kıyamete kadar süreceğini bilerek daima hazırlıklı ve tedbirli olacağız. Ecdadın maddi ve manevi mirasını yaşatmaya önem veriyoruz.

“GÜCÜNÜ AÇGÖZLÜLÜKTEN ALAN ÜLKELERLE AYNI YÖNTEMİ KULLANMAYIZ”

Türkiye gerisinde kesintisiz 2 bin 200 yıl devlet geleneğine sahip dünyadaki nadir ülkelerden biridir. Gücünü sömürgecilikten ve açgözlülükten alan ülkelerle aynı yöntemi kullanamaz. Ülkemizin terörle mücadelesinde ve uluslararası alanda ülkemizin hakkaniyetini savunan milletvekillerimize şükranlarmı sunuyorum.

Bizim meclisimiz herhangi bir meclis değildir. Burası milli iradenin tecelligahı olmuş bir meclistir. Burası ülkemizin istiklal harbini yönetmiş gazi bir meclistir. Burası coğrafyamızdaki son sığınağımız Türkiye’yi kuran Meclis’tir.