Ramazan ayında gıda fiyatlarının düşeceğini söylen TESK Başkanı Bendevi Palandöken “Vatandaş tedirgin olmasın. Tanzim satışları artık esnaf yapacak.” ifadelerini kullandı. Her gelişmeyi kullanan gıda spekülatörleri, piyasaya ürün vermeyerek fiyatların suni olarak yükselmesine neden olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatları verdi. Spekülatörden kaynaklı fiyatları düşürmekte kararlı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan sömürme mücadelesine karşı somut adımlar atılacağını belirtti.

FİYAT ARTIŞLARIYLA MÜCADELE

Başkan Erdoğan’ın önceki gün bir araya geldiği Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı’nın üyesi olan TESK Başkanı Bendevi Palandöken “Toplantının ana maddeleri arasında fiyat istikrarı ve piyasaların dengelenmesi de yer aldı. Erdoğan, özellikle gıda ürünlerinde fırsatçılardan kaynaklanan fiyat artışlarıyla mücadele kararlılığını dile getirdi. Fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini, vatadaşın ucuz ve güvenilir gıdaya kavuşacağını vurguladı. Üreticiyi değerinin altında ürün satmaya mecbur eden sistemi değiştirecek önlemleri bizimle paylaştı.” ifadelerini kullandı.

HAL YASASI YAKINDA TBMM’YE GİDİYOR

Görüşmede Hal Yasası ve Parakende Yasası’nın da konuşulduğunu belirten Palandöken, şöyle devam etti: “Erdoğan, son rötuşları yapılan düzenlemelerin önümüzdeki hafta açılacak olan TBMM’ye en kısa sürede sunulacağını, bu konuda ilgili bakanlıklara talimat verdiğini söyledi.”