Dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yeniden toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkalığında düzenlenecek toplantıda, salgınla mücadeledeki son durum değerlendirilecek. Son verilere göre bundan sonra atılacak adımlar ele alınacak.

KISITLAMALAR SÜRECEK Mİ?

Hâlâ 15 vilayete yönelik uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlaması, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için süren sokağa çıkma düzenlemesi, hafta sonu uygulanan kısıtlamaların devam edip etmeyeceği kabine toplantısında bir kez daha değerlendirilecek.

BAKAN KOCA SUNUM YAPACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsle mücadeleye ilişkin ayrıntılara dair kabine toplantısında bir sunum gerçekleştirecek. Bilim Kurulu’ndan gelen tavsiyeler değerlendirilecek. Kısıtlamaların devam edip etmeyeceği kabine toplantısında netleşecek.

BERBERLERDEN SONRA SIRA KAFELERDE

11 Mayıs’ta başlayan normalleşme sürecinin ardından berberler, kuaförler ve AVM’ler kapıları açmıştı. Kabine toplantısında nikah salonları, kafeler, çay bahçeleri, piknik alanları, restoranlar, eğlence mekanları ve müzelerdeki durumun da gözden geçirilmesi bekleniyor.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞA OLACAK MI?

Ayrıca, bu hafta sona sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı konusunun yanı sıra kamu çalışanlarının kurumlarında iş başı yapmalarına ilişkin takvim de kabine toplantısında tartışılacak.