Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab ve Bzagah bölgelerine düzenlenen hava harekatında terör örgütü DAEŞ'e ait 21 hedefin imha edildiğini, gün içindeki çatışmalarda 32 teröristin etkisiz hale hale getirildiğini belirtti. 

119 DAEŞ HEDEF ATEŞ ALTINA ALINDI
Hedef tespit vasıtalarıyla tespit edilen terör örgütü DAEŞ'e ait 119 hedef ateş altına alındı. Atışlarla DAEŞ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar baskı altında tutuldu.

21 HEDEFE HAVA HAREKATI

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca, Suriye'nin kuzeyindeki El Bab ve Bzagah'ta bulunan terör örgütü DAEŞ'e ait 21 hedefe hava harekatı düzenlendi. Hava harekatında barınma yerleri, karargah binaları, kontrol noktası, silah ve araçlar imha edildi.

32 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Gün içinde yaşanan çatışmalar ve yapılan atışlar sonucu 32 DAEŞ'li terörist etkisiz hale getirildi.

DAEŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince, harekatın başından bugüne 2 bin 757 el yapımı patlayıcı ve 43 mayın etkisiz hale getirildi.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, gerek icra edilen hava harekatları gerek ateş destek vasıtalarıyla açılan ateşlerde gerekse DAEŞ'li teröristlerle girilen çatışmalar sırasında bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği belirtildi.