Reina saldırganı DAEŞ’li terörist Abdulgadir Masharipov’un sorgusunda yeni bilgilere ulaşıldı. Bu kapsamda yılbaşı gecesi Reina dahil üç hedefin olduğu, bu hedefler arasında Cumhuriyet Gazetesin’nin olduğu belirtildi. 

DAEŞ’li terörist Masharipov, 17 Ocak’ta polislerin gece yarısı gerçekleştirdiği operasyon sonucu yakalandı. O günden bu güne kadar teröristin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde kaleme aldığı “Reina katliamcısının ikinci hedefi Cumhuriyet’miş...” başlıklı yazısında Masharipov’un 3 hedefi arasında Cumhuriyet Gazetesi olduğunu ifade etti. 

31 ARALIK'TA 3 ADRESTE KEŞİF

Selvi yazısında şunları ifade etti:

Reina katliamcısı sorgusunda, “Önce Şişli’de Peygamber’e hakaret eden gazete var dediler” diyor. “Sonra mesajda ‘Orada şimdi kimse olmaz’ deyip Reina’ya yolladılar” diye anlatıyor. Bunlar ön sorguda söyledikleri. Ancak bu iki cümle arasında bir şey var. O da merkezi Şişli’de olduğu söylenen, “Peygamber’e hakaret eden gazete” olarak tarif edilen gazeteyle ilgili. O gazetenin, “Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak, No:2, Şişli” adresindeki Cumhuriyet gazetesi olduğu anlaşılıyor. Reina katliamcısının, 31 Aralık günü 3 ayrı adreste keşif yaptığı ortaya çıkıyor. “31’inde Taksim’e gittim, keşif sonrası Suriye’dekileri arayıp burada eylemin uygun olmayacağını bildirdim” diyor.

‘CHARLİE HEBDO İLE BAĞLANTI KURULDU’

Gazete etrafındaki kameraların incelenmesiyle her şeyin ortaya çıkacağı belirten Selvi, yazıda “Neden Cumhuriyet? Rakka’dan gönderilen talimatta, 'Peygamber’e hakaret eden gazete' diye Cumhuriyet tarif edildiği için. Charlie Hebdo saldırısı ile Cumhuriyet arasında bir bağlantı kuruluyor. 7 Ocak 2015 tarihinde Fransa’da Peygamberimize hakaret eden karikatürlerle gündeme gelen Charlie Hebdo dergisi El Kaide militanlarının saldırısına uğramış, 11 kişi öldürülmüştü. Cumhuriyet gazetesi ise dayanışma adına Charlie Hebdo kapağıyla çıkmıştı” ifadelerini kullandı. 

Abdülkadir Selvi'nin yazısının devamını okumak için tıklayınız....