Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 8'i tutuklu 15 sanık hakkında 13 yıldan 30 yıla, 2 sanık hakkında da bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 

YDG-H'nin kuruluş amacına yer verilen iddianamede, YDG-H üyelerinin "Çözüm Süreci'nin son bulması ve yeniden çatışmalı sürece girilmesi halinde şehir savaşını başlatmak amacıyla her biriminin Güvenilir Casino Siteleri bulunduğu mahallede ideolojik eğitim verilmesi ve el yapımı patlayıcıların hazırlanmasıyla kullanılmasını hedeflediği" ifade edildi.

İddianamede, tutuklu sanık Mehmet Emin İ'nin cep telefonunda yapılan incelemede Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 polis memurunun ev adreslerinin olduğu el yazılı not bulunduğu bildirildi.

İddianamede, YDG-H üyelerinin çocukları dağa götürürken "güvercin uçurma", dağa kaçırmak istedikleri çocuklar için "güvercin", molotofkokteylleri için "malzeme", barut için "şeker" ve havai fişekler için "renkli baloncuk" şifrelerini kullandıklarının tespit edildiği aktarıldı.

Ayrıca, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü bahanesiyle gerçekleştirilecek eylemlere "düğün" ve "maç" şifrelerinin verildiği kaydedildi.