Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunca hazırlanan “Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde, 31 Ağustos’ta açılacak okullarda alınacak önlemler yer aldı. Rehbere göre, okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar kurallara uygun olarak maske takacak, maskesi olmayanlar için bina girişinde maske bulundurulacak.

SAĞLIK KURUMLARI DERHAL DEVREYE GİRECEK

Rehbere göre, okulun ilk haftasındaki başlangıç derslerinde öğrencilere Kovid-19’un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hakkında bilgi verilecek.
Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan veya gelişen, Kovid-19 tanısı alan veya temaslısı olan öğretmen, öğrenci ya da çalışanlar tıbbi maske takılarak, sağlık kurumuna yönlendirilecek.

Okuldayken semptomu başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilecek ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilecek. Hasta öğrencilerin yakın temaslısı öğrenci vepersonel evlerine gönderilecek, il/ilçe sağlık müdürlüğüne bildirilecek.

VELİLERE TAAHHÜTNAME İMZALATILACAK

Okulların açılmasıyla velilere özel hazırlanmış “Bilgilendirme Formu ve Taahhütname” iki nüsha halinde imzalatılacak, bir nüshası velilere verilecek. Taahhütnamede, “Çocuğumun ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayeti olması durumu ile aile içerisinde solunum yolu şikayetleri gelişen veya solunum yolu enfeksiyonu hikayesi ile hastane yatışı yapılan kişi varlığında ya da Kovid-19 tanısı alan kişi bulunması durumunda çocuğumu kuruma getirmemem ve bu durumu okula bildirmem gerektiği konusunda bilgilendirildim.

Yukarıda belirtilen durumlarda çocuğumu okula getirmeyeceğimi ve getirmeme sebebimi okul yönetimine bildirmeyi kabul ve taahhüt ederim.” ibareleri yer alacak.