Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, istanbul Maltepe'de Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni'nde gündemle ilgili açıklamalarda bulunuyor. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemizdeki üniversite sayısını 76'dan 207'ye çıkarırken sadece skor amaçlı hareket etmedik. En köklüsünden en yenisine kadar, tüm üniversitelerimizin yüksek öğrenimden beklediğimiz işlevleri yerine getirebilecek anlayışa, donanıma, altyapıya sahip olması için de çalıştık.

Üniversitelerimizin başarıları ülkemizin en büyük gururu, övünç kaynağı olmalıdır. Cumhurbaşkanı olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz.

İlk 500, ilk 100 listelerinde ülkemizden bir elin parmağı kadar değil göğsümüzü kabartacak düzeyde üniversitelerin yer almasını bekliyoruz.

Bu coğrafya, inancıyla ilgili hassasiyetlerine dokunulmaması şartıyla her imkanı, her değeri, her birikimi kucaklama kültürüne sahiptir.

Artık tehdit kriterlerimiz değişti. Geçmişte sorun kaynağı olan mesele artık rutin bir gündemin kaynağı olmaktan öteye gidemiyor.

ARNAVUTLUK'A YARDIM

Arnavutluk'ta deprem oldu. Buraya bir 500 konut yapabilir miyiz diye Çevre ve Şehircilik bakanlığımızla istişare ettik. Oraya 500 konutu inşa etme kararı aldık.Bu medeniyetimizin bize beslediği mesuliyettir. 

MACRON'A ÇOK SERT CEVAP

Başarı çıtasını yükseltmek mücadele cephesini de genişletiyor. Daha biz NATO Zirvesi'ne gitmeden tartışma başladı. Türkiye'nin kendi hakkını korumasına tahammül edemiyorlar. 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' dedi. Sayın Macron bak buradan sesleniyorum. Sen ilk önce kendi beyin ölümünü kontrol ettir. Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak senin haddine mi?