Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberindeki heyetle birlikte, 3 Eylül 2019'dan bu yana HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan ailelerle görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

“TERÖR ÖRGÜTÜ VE SİYASİ UZANTILARI DEŞİFRE OLDU”

AK Parti Diyarbakır Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır anneleri bölücü örgüt ve siyasi uzantılarının kalleş yüzünü deşifre ettiler.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyarbakır anneleri, açtıkları bayrakla hem korku duvarlarını yıktılar hem de bölücü örgüt ve siyasi uzantılarının kalleş yüzünü deşifre ettiler. Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz demeden çalışıyor, mücadele ediyor, gayret gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Farklı sebeplerle teşkilattan ayağı soğuyanlar olabilir. Bize düşen en önemli görev bu kardeşlerimizle iletişim kurarak gerekirse ayağına giderek davamıza kazandırmaktır. Bu partinin çatısı altında, terörü ve şiddeti övmediği sürece her türlü fikre, her türlü düşünceye, meselesi millet ve memleket olan herkese yer vardır."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu. Ardından Diyarbakır annelerine ziyaret gerçekleştirdi. Ailelere desteklerini ileten Erdoğan daha sonra çadırdan ayrıldı.