Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Ankara-Washington hattında ipler gerilmişken, Türkiye ABD’den üst düzey isimleri ağırlıyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey dün Başkent’e gelmişti. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise bugün Ankara’ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pence ve Pompeo’yu saat 15.00’da Beştepe’de kabul edecek. Aslında görüşme 14.30’da gerçekleşecekti ancak yapılan son açıklamada yarım saatlik bir ertelemeye gidildiği açıklandı.

ARABULUCULUK TEKLİFİNİ YİNELEDİLER

Robert O’Brien ve James Jeffrey ile Ankara’da ilk görüşmeyi dün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre, Beştepe’de gerçekleşen ve 1,5 saat süren o görüşmede ABD heyeti YPG ile Türkiye arasında “arabuluculuk” teklifini yineledi. ABD heyeti daha sonra, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la da bir araya geldi. O’Brian ve beraberindeki heyet ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaklaşık 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan-Pence görüşmesinde Barış Pınarı Harekatı, harekat kapsamında bundan sonra atılacak adımlar, güvenli bölge planı ve ABD’nin yaptırım kararları gibi önemli başlıkların ele alınması bekleniyor.