Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.
İki lider görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.

Erdoğan, terör saldırısının ardından Bakü'de yapılması planlanan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı için Ankara'ya gelen Aliyev'e teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

KARA GÜN DOSTU OLDUĞUNU GÖSTERDİ

"Azerbaycan milletimizin kara gün dostu olduğunu bir kez daha gösterdi" diyen Erdoğan, "Teröre destek vermeyi özgürlük diye sunanlar daha cenazeler defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanlar bu kardeşlik mesajından gerekli dersi almalılar" dedi.

Ankara'daki saldırının tüm Türkiye'ye yönelik olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

SALDIRININ HEDEFİ MİLLETİMİZE KORKU SARMAK

"Pazar günü düzenlenen saldırı, tüm Türkiye'ye, 79 milyonun tamamına yapılmış saldırıdır. Bu saldırıyla terör örgütü, cani ve alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırının hedefi, milletimiz arasına korku salmak, Türkiye'yi hedefinden, kutlu yürüyüşünden, iddialarından vazgeçirmektir.

"ASLA DİZ ÇÖKTÜREMEZLER"

Ama bunu asla başaramayacaklardır, bu mümkün değildir. Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler Türkiye'ye sahabet giriş asla diz çöktüremeyecekler, tam aksine kendileri diz çökeceklerdir."

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in açıklamaları:

TÜRK HALKININ YANINDAYIZ

Ankara'daki alçak terör saldırısı nedeniyle Azerbaycan halkı ve Devleti adına Türk halkına başsağlığı mesajı vermek istiyorum. Allah rahmet etsin, akrabalarına sabır versin. Biz bu terörü şiddetle kınıyoruz. Türk halkının yanındayız. Bizim birliğimiz ebediyiz. İyi günde de kötü günde de birbirimizin yanındayız. Türkiye'ye karşı yapılan saldırının hiçbir etkisi olmayacak. Bu Türkiye'yi hak yolundan döndürmez, darbe vuramaz.