Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bahar Kalkanı Harekatı'nın gece boyunca başarıyla sürdürüldüğünü ve son 24 saatte 327 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahar Kalkanı Harekatı gece boyunca başarıyla sürdürüldü. Son 24 saatte 1 uçak, 1 İHA, 6 tank, 5 obüs/ÇNRA, 2 hava savunma füze sistemi, 3 zırhlı muharebe aracı, 5 silahlı pikap, 6 askeri araç ve 1 mühimmat deposu imha edildi, 327 rejim askeri de etkisiz hale getirildi." 

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

Numan Kurtulmuş, öldürülen Esed rejim askeri sayısını açıkladı. Kurtulmuş, CNNTürk ekranlarında yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Dün gece 327 rejim askeri dün gece etkisiz hale getirildi, toplamda 2 bin 986 rejim askeri öldürüldü. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Rusya, Suriye'de ne arıyor? Bu bölgede güçlü Türkiye istemiyorlar.

Suriye, bütün Suriyelilerindir. Rusya arkasında durmasın, rejim bir ay içinde çöker. Türkiye'nin milli güvenliğinin bir parçasıdır İdlib meselesi. Biz bu nedenlerden dolayı oradayız.